• Instagram
  • YouTube

Jak zrobić domowe bułki w piekarniku – pieczemy kajzerki z Piotrem Kucharskim

Jak zrobić domowe bułki w piekarniku – pieczemy kajzerki z Piotrem Kucharskim z kanału „Kucharski, to dobre!” [KLIK]. Dziś w mojej kuchni gość specjalny, który nie tylko raz na zawsze wyjaśnia, czym się różnią termoobieg i pieczenie góra/dół w piekarniku i omawia też inne jego funkcje (pieczenie i gotowanie na parze), ale przygotowuje dla nas własne pieczywo – pyszne kajzerki robione w domu oraz soczystego kurczaka w ziołach z młodymi ziemniakami. Musicie zobaczyć ten odcinek. Zapraszam i smacznego!

A żeby zrobić takie piękne i pyszne domowe kajzerki, będziecie potrzebować: – 400 g mąki pszennej (650) – 190 ml wody – 15 g drożdży – 50 ml mleka – 15 g masła – 8 g soli. Natomiast jak przygotować ciasto na bułki, zawijać kajzerki i jak piec pieczywo w piekarniku – zaglądajcie do odcinka! Tam tez porady dotyczące tego, jak upiec kurczaka w piekarniku!

Zostaw komentarz

Wypełnij formularz aby się zarejestrować

Dzięki naszemu newsletterowi bądź na bieżąco z tym co się dzieje u Uli Pedantuli!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Pedantula - Urszula Chincz z siedzibą przy ul. Łowickiej 58/4 w Warszawie, kod pocztowy: 02-531 Warszawa, NIP 521 236 25 55, REGON: 017353030.