Ciasto marchewkowe PRZEPIS
W najnowszym filmie, który już od dziś możecie obejrzeć na moim kanale YT oraz poniżej :), po raz kolejny zmierzyłam się z pieczeniem. Jeśli widzieliście moje wcześniejsze próby (takie jak TA, KLIK lub TA, KLIK), to wiecie, że pieczenie nie jest moją najmocniejszą stroną. Jednak tym razem sięgnęłam po przepis, który bez problemu udał się nawet mnie! Spróbujcie i dajcie znać, jak wyszło!
Ciasto marchewkowe
- 1 i 1/4 szklanki oleju
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki sody
- płatki migdałowe
- 2 i 1/2 szklanki marchewki utartej
Sposób wykonania:
Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem marchewkę, proszek, sodę i cynamon. Piec ok. 40 min w temperaturze 180C.
Materiał powstał przy współpracy z firmą:
Pieknowdomu.pl
Pani Ulu, jestem z Pani dumna. Można powiedzieć „chwyciła Pani byka za rogi”, a że ja uwielbiam piec to przepis zachowuje, drukuję i jutro zabieram się za pieczenie.
Pozdrawiam serdecznie
Monika
Pięknie dziękuję! I poproszę zdjęcie!
Super. Ja do marchewkowego dodaje skórkę z pomarańczy,orzechy,rodzynki,żurawinę…pycha
Ciasto marchewkowe od razu pani wyjęła po upieczeniu czy studziło się w piekarniku? Ja już próbuję różnych sposobów, a i tak zakalec wychodzi :/
Wyłączyłam piekarnik, zostawiłam otwarty i wyjęłam po kilku minutach 🙂
Ciasto właśnie się piecze ☺️
Nie mogę się doczekać, aby spróbować ☺️☺️
I jak wyszło?
Super przepis Udało się
Bardzo się cieszę!
Ciacho wyszło przepyszne! Całej rodzince bardzo smakowało 😀
Ja nie miałam w domu oliwy więc użyłam oliwy z oliwek, ale jedną jej szklankę. Ciasto i tak daje radę! 🙂