• Instagram
  • YouTube

Ciasto marchewkowe PRZEPIS

W najnowszym filmie, który już od dziś możecie obejrzeć na moim kanale YT oraz poniżej :), po raz kolejny zmierzyłam się z pieczeniem. Jeśli widzieliście moje wcześniejsze próby (takie jak TA, KLIK lub TA, KLIK), to wiecie, że pieczenie nie jest moją najmocniejszą stroną. Jednak tym razem sięgnęłam po przepis, który bez problemu udał się nawet mnie! Spróbujcie i dajcie znać, jak wyszło!

Ciasto marchewkowe

  • 1 i 1/4 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody
  • płatki migdałowe
  • 2 i 1/2 szklanki marchewki utartej

Sposób wykonania:

Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo mąkę i olej, potem marchewkę, proszek, sodę i cynamon. Piec ok. 40 min w temperaturze 180C.

Materiał powstał przy współpracy z firmą:
11 komentarzy

Leave a Reply to Żaneta Kaniecka Cancel reply

Wypełnij formularz aby się zarejestrować

Dzięki naszemu newsletterowi bądź na bieżąco z tym co się dzieje u Uli Pedantuli!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Pedantula - Urszula Chincz z siedzibą przy ul. Łowickiej 58/4 w Warszawie, kod pocztowy: 02-531 Warszawa, NIP 521 236 25 55, REGON: 017353030.