• Instagram
  • YouTube

Drugie śniadania na wynos WASZE PROPOZYCJE!

W tym tygodniu królowały drugie śniadania i wszystko kręciło się w okół woskowijek! W poniedziałek na moim kanale YouTube ukazał się film, w którym pokazałam Wam jak można samodzielnie, w prosty sposób wykonać woskowijki – jeśli jeszcze go nie widzieliście to koniecznie kliknijcie w ten link [LINK].

Z drugiej strony wiadomo, że nie zawsze mamy czas i ochotę na robótki ręczne, więc równolegle z filmem tutaj na blogu zebrałam w jednym wpisie moje rekomendacje gotowych woskowijek, które możecie kupić w polskich sklepach [LINK]. Jakiś czas temu w innym wpisie pokazywałam Wam moje kolejne propozycje na domowe posiłki na wynos [LINK], a w tym tygodniu na mojej cudownej fejsbukowej grupie Team Pedantula poprosiłam Was o to, żebyście podzielili się ze mną tym, co sami zabieracie ze sobą, lub pakujecie najbliższym. Oto Wasze propozycje!

Na początek zwycięska trójka, czyli propozycje Iwony, Ewy i Sylwi – to właśnie do nich polecą zestawy woskowijek!

Iwona: „Moje drugie śniadanie to np. owoce i pieczona owsianka.”

Sylwia: „Obiad do pracy kaszą kuskus z warzywami i jajka sadzone w pojemniku przystosowanym do mikrofali. Marchew i papryka do chrupania i suszone owoce na deser:)”

Ewa: „W domu mam kilka pojemników do pakowania mojej „wyprawki” do pracy. Najbardziej lubię pojemniki szklane oraz te składane. Niestety partner nie podziela mojej pasji i odrzuca kolejne propozycje eko opakowań. Nie próbowaliśmy już chyba tylko woskowijek :)”

Ewa podesłała więcej propozycji:

„Kolejny posiłek do pracy – bajgle, moje ukochane avocado, camambert i trochę warzyw :)”

„Kokosowa owsianka z mango na mleku sojowym”
Pomysłów było więcej, więc zamieszczam wszystkie!
Martyna: „Płatki owsiane z bakaliami i owocami :)”
IwonaPyszna sałatka z jajem, kukurydzą, brokułem, na sałacie rzymskiej. Na górze delikatny sosik majonezowo-musztardowy. Jedna porcja wjeżdża na drugie śniadanie, a druga część zakrywam woskowijką, wsadzam do lodówki i wieczorem na górę dodaję tuńczyka i mam pyszną kolację”
Ela: Lekka sałatka z komosy ryżowej.
-Ugotowana komosa ryżowa z dodatkiem soli
-ugotowane na parze: brokuł, marchew i zielony groszek
-uprażone na patelni ziarna słonecznika z curry i syropem z agawy
-sos: oliwa z oliwek, sok z limonki, sól, płatki chili, curry, pieprz, liście mięty
Robię nieprzyzwoicie dużą ilość tej aromatycznej sałatki”
Na sam koniec widok lodówki Kasi, której należą się specjalne brawa za zorganizowanie!
Kasia: Moja wałówka do pracy jest dość duża. Nosze wszystko w torbie termicznej pudełka, pudełeczka, słoiczki i oczywiście kanapki. I tylko kanapki nie mam jak transportować. Słoiki na zupę i sosy, pudełka na ciasto, kanapki, sałatki, obiad itp. Ale wyglądam jak tragarz z ilością tych pojemników 😉 owijek / woskowijek nie znałam ale chętnie to przetestuję”

 

Prawda, że smacznie? Jeśli macie ochotę podzielić się ze mną swoimi pomysłami na drugie śniadania na wynos – piszcie w komentarzach tutaj na blogu, na Facebooku albo oznaczajcie mnie na swoich zdjęciach na Instagramie! Dobrych pomysłów nigdy za wiele!

7 komentarzy

Zostaw komentarz

Wypełnij formularz aby się zarejestrować

Dzięki naszemu newsletterowi bądź na bieżąco z tym co się dzieje u Uli Pedantuli!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Pedantula - Urszula Chincz z siedzibą przy ul. Łowickiej 58/4 w Warszawie, kod pocztowy: 02-531 Warszawa, NIP 521 236 25 55, REGON: 017353030.