Jak zrobić domowe bułki w piekarniku – pieczemy kajzerki z Piotrem Kucharskim
Jak zrobić domowe bułki w piekarniku – pieczemy kajzerki z Piotrem Kucharskim z kanału „Kucharski, to dobre!” [KLIK]. Dziś w mojej kuchni gość specjalny, który nie tylko raz na zawsze wyjaśnia, czym się różnią termoobieg i pieczenie góra/dół w piekarniku i omawia też inne jego funkcje (pieczenie i gotowanie na parze), ale przygotowuje dla nas własne pieczywo – pyszne kajzerki robione w domu oraz soczystego kurczaka w ziołach z młodymi ziemniakami. Musicie zobaczyć ten odcinek. Zapraszam i smacznego!
A żeby zrobić takie piękne i pyszne domowe kajzerki, będziecie potrzebować: – 400 g mąki pszennej (650) – 190 ml wody – 15 g drożdży – 50 ml mleka – 15 g masła – 8 g soli. Natomiast jak przygotować ciasto na bułki, zawijać kajzerki i jak piec pieczywo w piekarniku – zaglądajcie do odcinka! Tam tez porady dotyczące tego, jak upiec kurczaka w piekarniku!